You are here

Recepti

Orada marinirana u ulju od semenki grožđa

Prethodno očišćenu oradu, marinirati pre pečenja uljem od semenki grožđa, limunovim sokom, solju i biberom. Tako pripremljenu oradu ispeći na grilu ili u tiganju na zejtinu.  Pošto je orada ispečena, filirati je i zatim začiniti takodje uljem od semenki groždja, limunovim sokom, solju i biberom.

Salata sa suvim šljivama i prelivom od devičanskog maslinovog ulja, ulja semenki grožđa i balzamiko sirćetom od nara

Suve šljive napuniti kajmakom i urolati u pančetu, te ih na laganoj vatri ispeći na roštilju ili pouljenom tiganju, sve dok pančeta ne postane hrskava. Salatu oprati,  iscepkati na manje komade, te umešati sa prethodno pripremljenim čeri paradajzom, jabukama i rezancima celera.  Dodati ulje, sirće, te začiniti solju  i  biberom po ukusu. Preko tako dobijene salate servirati pečene šljive.

Šejk sa orahovim puterom

Sve sastojke izmeštai u blenderu.

KULINARSKI SAVET:

u visoku staklenu čašu i ukrasiti šumskim voćem . Rashladiti po želji.

Šejk sa Sweet diabet puterom

Sve sastojke izmešati  u blenderu.

KULINARSKI SAVET:

Sipati u visoku staklenu čašu i ukrasiti komadima seckane  banane. Rashladiti po želji.

Palačinke sa SWEET DIABET prelivom

Sve sastojke sem sušenog voća izmešati  u blenderu ili ručno.

KULINARSKI SAVET:

Prethodno ispečene palačinke namazati prelivom, te potom posuti sušenim voćem.

Humus

Ocediti naut i ostaviti sa strane ¼ šolje tečnosti. Ostale sastojke staviti u blender  ili seckalicu za hranu. Dodati tečnost i mešati postepeno tri  do pet minuta,  dok masa ne bude potpuno  izmešana i glatke konzistencije. Sipati u činiju i napraviti plitko udubljenje u sredini humusa. Sipati jednu  do  dve  supene kašike maslinovog ulja u udubljenje , te  začiniti peršunom.

Kikiriki bombice

Pomešati kokosovo brašno i plazmu, dodati malteks, kikiriki puter, iseckani badem i kikiriki, te  sve dobro izmešati. Napraviti kuglice.

KULINARSKI SAVET:

Po želji ih uvaljati u plazmu. Držati u frižideru ili na temperaturi ispod 15°C .

Umak od kikiriki putera

Sve sastojke umutiti u blenderu ili ručno.

KULINARSKI SAVET:

Servirati sa čipsom od tikvica i patlidžana, koje  prethodno treba  marinirati  u mleku, uvaljati u brašno i pržiti na zejtinu.

Sendvič sa namazom od suncokretovog putera

Sve sastojke umutiti u blenderu ili ručno. 

KULINARSKI SAVET:

Umak se može servirati sa štapićima svežeg ili barenog  povrća (šargarepa, paprika, tikvice, celer, shitake gljive) ili kao preliv uz barene žitarice. Može se servirati i sa pohovanim oslićem ili listom.

Stranice