Balzamiko Sirće

Proizvoda

  Balzamiko Sirće - Organsko

  Hvaljen kao prirodni lek još od drevnih civilizacija, voćna sirća su poslednjih godina stekla ogromnu popularnost među ljudima koji vode računa o ishrani. Granum organska sirća su inovativni proizvod i to dokazuju svojim ukusom i sastavom. Napravljeni od organskog koncentrata soka jabuke, sa dodatkom maline, borovnice i nara, dodaće posebnu slatku notu raznoraznim zdravim jelima i napitcima.

  Česta pitanja i odgovori

  Da li se Granum organska sirća mogu zagrevati?

  Iako je zagrevanje sirćeta potpuno bezbedno ne preporučujemo za naše proizvode, u toku procesa zagrevanja sirćetna kiselina isparava i time se potpuno menja ukus samog proizvoda.

  Da li mogu koristiti Granum sirća u borbi protiv bakterija?

  Studija iz 2021. godine ukazuje na to da mešavina meda, sirćeta od jabuke i određenih lekovitih travki, može biti od koristi u borbi sa upornim bakterijama, stafilokok aureus i kod lečenja rezistentne ešerihije koli. Svakako predlažemo da se posavetujete sa vašim izabranim lekarom pre uvođenja sirćeta u terapiju.

  Da li postoje nuspojave korišćenja sirćeta?

  Visok sadržaj kiseline može izazvati iritaciju želuca ili pogoršati refluks. Takođe dugotrajni kontakt zuba i desni sa ovakvom vrstom kiseline može oštetiti zubnu gleđ.

  Zašto se na dnu boce pojavljuje talog?

  Pojava taloga je prirodna pojava kod organskih kvalitetnih sirćeta, upravo u tom talogu se nalaze enzimi, proteini i probiotske bakterije. Može se promućkati pre upotrebe.

  Da li smem koristiti nerazblaženo jabukovo sirće za kožu?

  Jabukovo sirće bi vam moglo iritirati kožu ako ga koristite čistog, te predlažemo uvek da ga razblažite. Da biste bili sigurni da vam jabukovo sirće prija za lice prvo ga isprobajte na koži podlaktice pa tek onda nanesite na lice.

  Sortiranje

  Akcija

  Po potrebi

  Sastojci