Hladno Ceđena i Devičanska Ulja

Proizvoda

  Hladno Ceđena i Devičanska Ulja

  Bilo za prženja hrane ili ukrašavanje, ulje je neizostavni i esencijalni sastojak prilikom svakog kuliranskog poduhvata. Granum ulja su po svojim svojstima nerafinisana ulja koja se dobijaju mehaničkim putem, odnosno ceđenjem pomoću prese. Ovim procesom dobija se ulje u čijem su sastavu očuvani svi enzimi, esencijalne masne kiseline, vitamini i minerali, čineći ih savršenim saveznikom u svim receptima.

  Česta pitanja i odgovori

  Šta znači hladno ceđeno?

  Hladno ceđenje se odnosi na ulja dobijena ceđenjem semena bez primene toplote. Hladno ceđena ulja zadržavaju ukus, aromu i sve hranljive materije iz sirovine, što ova ulja čini odličnim za kuvanje kao i za za negu kože. Ulja su bez veštačkih dodataka i konzervansa.

  Zašto izbegavati rafinisana ulja?

  Rafinisana ulja su najpristupačnija i najekonomičnija, ali je načinom proizvodnje iz njih eliminisan veliki broj korisnih sastojaka. Ulja se ekstraktuju korišćenjem visokotemperaturnih i hemijskih rastvarača i time se dobija proizvod veoma niskog prehrambenog kvaliteta.

  Da li postoje negativni efekti korišćenja ulja na koži i kosi?

  Preporučujemo da prvo primenite jako malu količinu ulja na koži da biste proverili osetljivost i znake iritacije. Neki ljudi mogu biti alergični na prirodna ulja. Ne nastavljajte sa primenom ako dođe do iritacije.

  Zašto su vaša ulja nerafinisana?

  Nerafinisana ulja smatraju se zdravijim za korišćenje od rafinisanih ulja. Proces ekstrakcije koji se koristi za nerafinisana ulja ostavlja proizvod što je moguće bliže njegovom prirodnom obliku. Nerafinisana ulja zadržavaju svoje hranljive materije, ukus i aromu.

  Koja ulja ne treba zagrevati?

  Ulja koja ne zagrevate jesu bundevino i laneno ulje.

  Sortiranje

  Akcija

  Po potrebi

  Sastojci