Puteri

Proizvoda

  Puteri i Biljni Namazi

  Napravljeni od najkvalitetnijih sirovina kroz upotrebu nerafinisanih prirodnih namirnica i uljarica, Granum puteri se proizvode preko 20 godina. Fokusirani na balans hranljivih materija i proizvodnju inovativnih ukusa, kao i zdrastvene prednosti indivudualne za svaki namaz, iz godine u godinu širimo asortiman zdravih namaza pogodnih za razne vrste ishrana poput veganske i bezglutenske.

  Česta pitanja i odgovori

  Zašto se izdvaja ulje na površini putera?

  Orašasti plodovi i semenke sadrže 44–60% ulja u zavisnosti od sorte. Pošto se prirodni puteri prave bez upotrebe dodatnih stabilizatora (kao što je hidrogenizovano ulje), ulje će se odvojiti i podići na vrh u toplom okruženju. Samo ponovo umešajte ulje.

  Da li se puteri od orašastih plodova čuvaju u frižideru nakon otvaranja?

  Ne preporučujemo da se Granum puteri čuvaju u frižideru jer to može dovesti do promene u teksturi putera. Na hladnim temperaturama prirodna ulja se stvrdnu i to ih čini manje kremastim i težim za razmazivanje. Putere je potrebno čuvati na tamnom mestu bez izvora sunčeve svetlosti.

  Kako pečete orašaste plodove i semenke od kojih se prave puteri?

  Svi naši orašasti plodovi i semenke su suvo pečeni. Nikada ne koristimo ulje za pečenje.

  Da li su vaši proizvodi bez alergena?

  Ne. Tokom proizvodnje, postoji mogućnost unakrsne kontaminacije sa drugim orašastim plodovima i/ili semenkama. Svi puteri iz Granum kolekcije mogu sadržati sledeće alergene: kikiriki, koštunjavo voće (badem, lešnik i indijski orah) i susam u tragovima.

  Da li se prazne tegle vaših putera mogu reciklirati?

  Da. Naši proizvodi su pakovani u staklene tegle sa metalnim poklopcima koji su prihvaćeni u većini programa reciklaže, ali mi trenutno ne radimo povrat iste. Savetujemo da uklonite etiketu sa tegle i pažljivo operete praznu teglu i poklopac pre recikliranja. Sva naša ambalaža je bez BPA.

  Sortiranje

  Akcija

  Po potrebi

  Sastojci