Devičansko budevino ulje

Devičansko budevino ulje
Šifra:
301020001
Cena:969,00 RSD
Prosek: 5.7 (19 glasova)

DEVIČANSKO BUNDEVINO ULJE

devičansko, nerafinisano

Bundeva (Cucurbita pepo) stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca. U Meksiku i Južnoj Americi, bundeva i bundevine semenke su korišćeni u ishrani i u lekovite svrhe još u doba Asteka. Seme bundeve se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i u obliku ulja.

Devičansko bundevino ulje dobija se mehaničkim ceđenjem pečenog semena golosemene bundeve na hidrauličnoj presi staroj preko sto godina, tradicionalnim postupkom za koji je dokazano da daje ulje sa najboljim nutritivnim sastavom i izvanredno bogatim ukusom. Bundevino ulje je izuzetno bogato nezasićenim masnim kiselinama, omega 6 i 9, kao i vitaminom E i karotenoidima koji imaju jako antioksidantno dejstvo.

Tradicionalno  se koristi u prevenciji i lečenju problema sa prostatom i mokraćnim putevima. Bundevino ulje sadrži visoke koncentracije jedinjenja delta 7-sterola koje sprečava razmnožavanje ćelija prostate. Pomaže i u regulisanju povišenog holesterola, problema kardiovaskularnog i probavnog sistema. Istraživanja su pokazala i da poboljšava kvalitet i kvantitet sperme. Zahvaljujući svojim antiinflamatornim (antiupalnim) svojstvima, bundevino ulje pomaže u borbi sa aknama. S obzirom na to da suzbija hormon dihidrotestosteron, mnogi ga smatraju i adutom u borbi protiv ćelavosti.

Zašto nerafinisano?

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa i ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Zašto devičansko?

Devičansko ulje, kao i hladno ceđeno ulje, dobija se mehaničkim ceđenjem semena. Razlika je u tome što se kod devičanskih ulja seme pre ceđenja termički obrađuje. Ovim postupkom se obezbeđuje veća stabilnost ulja, kao i bogatiji ukus.

Bundevino ulje daje najbolje rezultate kod sledećih zdravstvenih problema:

  • reguliše problem uvećane prostate
  • ublažava infekcije mokraćnog kanala kod muškaraca i žena
  • poboljšava kvantitet i kvalitet sperme
  • reguliše holesterol
  • pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja
  • pomaže kod sindroma iritabilnih creva, kao i crevnih parazita
  • pospešuje normalan rad bubrega

Sastav: ulje semena bundeve 100%

Proizvod može da sadrži alergene (susam) u tragovima.

Način primene:

Terapijski (kod problema uvećane prostate): Prva tri  meseca piti 2 puta po 2 supene kašike dnevno. Narednih 6 meseci do 2 godine piti po 1 supenu kašiku dnevno.

Preventivno: Piti 1 do 2 puta po 2 kašike dnevno.

U ishrani: Bundevino ulje mnogi smatraju jednim od najukusnijih jestivih ulja. Koristi se pre svega kao salatno ulje, ali može da posluži i kao dodatak varivima i kuvanim žitaricama.

Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze.

Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata.

Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

 

Pakovanje: 
250ml

Napravite ukusni obrok

Slični proizvodi