Hladno ceđeno bundevino ulje organsko

Hladno ceđeno bundevino ulje organsko
Šifra:
401020002
Cena:786,00 RSD
Prosek: 6 (1 glas)

Bundeva (Cucurbita pepo) stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca. U Meksiku i Južnoj Americi bundeva i bundevine semenke su korišćeni u ishrani i u lekovite svrhe još u doba Asteka. Seme bundeve se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i za dobijanje ulja.

 

Hladno ceđeno bundevino ulje organic dobijeno je postupkom hladnog ceđenja sirovog semena bundeve organskog porekla. Ulje semena bundeve pripada grupi ulja visoke biološke vrednosti zbog povoljnog sastava masnih kiselina i prisustva brojnih komponenti koje pokazuju pozitivne efekte poput: antiinflamatornog, diuretskog, antimikrobnog, blokirajući slobodne radikale i slično. Ulje semena bundeve sadrži više od 80% nezasićenih masnih kiselina pre svega Omega 6 i 9 masne kiseline. Pored toga ovo ulje je bogato fitosterolima (Δ-7 sterolima) koji pokazuju različita farmakološka dejstva. Bundevino ulje se tradicionalno koristi u prevenciji i lečenju problema sa prostatom i mokraćnim putevima. S obzirom na to da inhibira hormon dihidrotestosteron, smatra se i adutom u borbi protiv ćelavosti. Istraživanja su pokazala i da poboljšava kvalitet i kvantitet sperme. Hladno ceđeno bundevino ulje pomaže i u regulisanju povišenog holesterola, problema kardiovaskularnog i probavnog sistema.

 

Zašto nerafinisano?

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa i ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

 

Zašto hladno presovano?

Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena. Tako dobijeno ulje  u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

 

Blagotvorno dejstvo hladno ceđenog bundevinog ulja organic na zdravlje je mnogostruko:

·       reguliše problem uvećane prostate

·       ublažava infekcije mokraćnog kanala kod muškaraca i žena

·       poboljšava kvantitet i kvalitet sperme

·       reguliše holesterol

·       pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja

·       pomaže kod sindroma iritabilnih creva, kao i u suzbijanju crevnih parazita

·       pospešuje normalan rad bubrega

·       pomaže u borbi sa aknama

 

Sastav: 100% ulje bundevinog semena organic.

 

Proizvod može da sadrži alergene (susam i orah) u tragovima.

 

Upotreba:

Hladno ceđeno bundevino ulje se koristi kao salatno ulje.

Preventivno se može biti 1-2 kašike na dan.

 

 

 

 

 

 

 

Pakovanje: 
100ml

Slični proizvodi