Orahovo ulje organsko

Orahovo ulje organsko
Šifra:
4023350002
Cena:554,00 RSD
Prosek: 5 (6 glasova)

Orah (Juglans regia)  je biljka čiji svi delovi imaju visoku biološku vrednost. Od davnina je i u mnogim zemljama sveta poznat kao odlično lekovito sredstvo.

 

Orahovo ulje organic dobijeno je postupkom hladnog ceđenja jezgra oraha. Bogato je polinezasićenim masnim kiselinama, pre svega Omega 3, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat magnezijumom, manganom i gvožđem, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B6. Sadrži dosta antioksidanata, sprečava gljivične infekcije kože i glave i pozitivno utiče na opšte zdravlje.

 

Zašto nerafinisano?

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa i ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

 

Zašto hladno presovano?

Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena. Tako dobijeno ulje  u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

 

Blagotvorno dejstvo orahovog ulja organic na zdravlje je mnogostruko:

  • pruža dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola
  • pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja
  • sprečava gljivične infekcije kože i glave
  • pozitivno utiče na opšte zdravlje
  • poboljšava rad mozga
  • pomaže u lečenju gljivičnih infekcija
  • neguje kožu i kosu

 

Sastav: 100% ulje oraha organic.

 

Proizvod može da sadrži alergene (susam) u tragovima.

 

Upotreba:

Orahovo ulje se koristi kao salatno ulje i kao dodatak raznim prelivima, sosevima i umacima. Koristi se za masažu i negu kože i vrlo je efikasno u borbi protiv starenja i nastajanja bora.

 

 

 

 

 

 

Pakovanje: 
100ml

Slični proizvodi