Hladno ceđeno bundevino ulje

Hladno ceđeno bundevino ulje
SKU:
301170215
Cena:790,00 RSD
Prosek: 4.8 (46 glasova)

Hladno ceđeno bundevino ulje

Biljna ulja zauzimaju posebno mesto u ishrani ljudi, pre svega zbog esencijalnih masnih kiselina i određenih sastojaka koji su minorni po svom sadržaju, ali su izuzetno značajni u kvalitetnoj ishrani.  Ulje semena bundeve pripada grupi ulja visoke biološke vrednosti zbog povoljnog sastava masnih kiselina i prisustva brojnih komponenti koje pokazuju pozitivne efekte poput: antiinflamatornog, diuretskog, antimikrobnog, blokirajući slobodne radikale i sl. Ulje semena bundeve sadrži više od 80% nezasicenih masnih kiselina pre svega omega 6 i 9 masne kiseline. Pored toga ovo ulje je bogato fitosterolima (Δ-7 sterolima) koji pokazuju različita farmakološka dejstva.

Bundevino ulje se tradicionalno koristi u prevenciji i lečenju problema sa prostatom i mokraćnim putevima. Statistički podaci pokazuju da 60% muškaraca između 40 i 59 godina pati od benigne hiperplazije prostate. Taj broj iznosi 75% za muškarce od 60 godina. Starenjem dolazi do opadanja nivoa testosterona. Ovo izaziva hiperprodukciju hormona dihidrotestosterona koji je glavni krivac za uvećanje prostate. Nažalost, uvećana prostata, pored niza neprijatnih simptoma, kao što su često i bolno mokrenje, znači i povećani rizik dobijanja urinarnih infekcija, a sve veći broj stručnjaka smatra i raka prostate. Fitosteroli iz bundevinog ulje sprečavaju razmnožavanje ćelija prostate, i otuda njegova sposobnost da uspešno pomaže kod problema vezanih za uvećanu prostatu. S obzirom na to da inhibira hormon dihidrotestosteron, smatra se i adutom u borbi protiv ćelavosti. Istraživanja su pokazala i da poboljšava kvalitet i kvantitet sperme. Hladno ceđeno bundevino ulje pomaže i u regulisanju povišenog holesterola, problema kardiovaskularnog i probavnog sistema.

Lekovita dejstva:

  • reguliše problem uvećane prostate
  • ublažava infekcije mokraćnog kanala kod muškaraca i žena
  • poboljšava kvantitet i kvalitet sperme
  • reguliše holesterol
  • pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja
  • pomaže kod sindroma iritabilnih creva, kao i u suzbijanju crevnih parazita
  • pospešuje normalan rad bubrega
  • pomaže u borbi sa aknama

Način primene

Kada je već ustanovljeno da je prostata uvećana, ulje treba uzimati: tri  meseca 2 puta po 2 supene kašike dnevno.

Narednih 6 meseci – 2 godine: 1 put po 1 supena kašika dnevno.

Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih nedelja, kada će neprijatni simptomi vezani za mokrenje nestati, već nastaviti najmanje sledećih 6 meseci. Prestanak neprijatnih simptoma desiće se već nakon par dana ili nedelja, jer bundevino ulje ima jako antibakterijsko dejstvo koje će uspešno zaustaviti inflamatorne procese, ali to ne znači da je proces uvećanja prostate zaustavljen. Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojci bundevinog ulja fitosteroli, mogli da deluju, a to je inhibiranje hormona dihidrotestosterona, čija je hiperprodukcija direktni uzrok benigne hiperplazije prostate.

Dnevna preporučena doza se ne sme prekoračiti.

Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. 

Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

 

Pakovanje: 
200ml

Slični proizvodi