O nama

Mi proizvodimo u skladu sa prirodom još od 1989.

 

 

Prvi proizvodi nastali su tu gde se i danas nalazimo, u selu Hajdukovo, na severu Vojvodine.

Ivan Perčić, pokretač i osnivač uspešnog porodičnog preduzeća Suncokret, poželeo je da svoju makrobiotičku ishranu učini pristupačnijom te se odlučio da sam počne da proizvodi zdrave proizode. Prvi koraci bili su sada već nadaleko poznati proizvodi- devičansko bundevino i susamovo ulje, oba ceđena na hidrauličnoj presi staroj više od sto godina.

 

 

Biti u skladu sa prirodom znači poštovati darove prirode. Zbog toga sirovine tretiramo što je manje moguće, bez visokih temperatura, hemijskih dodataka, rafinisanih šećera, hidrogenizovanih masti i naši proizvodi su bez glutena.

Kao pioniri u oblasti hladno ceđenih ulja tadašnje Jugoslavije, a danas i utemeljivači organske proizvodnje i prerade u Srbiji, brojimo više od 60 proizvoda.

 

 

Sa pune dvadeset četiri godine odlučili smo da uz ime kompanije Suncokret dodamo i brend, Granum, što na latinskom znači zrno.

Novi vizuelni identitet brenda Granum postaje sinonim za izbor zdravijeg načina života. Ujedno, to je prvi veliki korak Ivanove ćerke Ksenije, koja se nakon završenih studija zvanično priključuje porodičnoj firmi, sa kojom je rasla.

Sa ponosom možemo istaći da naša porodična firma broji više proizvoda nego zaposlenih, kao i da je svaki zaposleni deo porodice. Naši zaposleni su ponosni na svoju firmu za koju tvrde da ne pravi kompromis kada je kvalitet u pitanju.

„Kada ima ljubavi i zadovoljstva, ništa nije teško“- Ivan Perčić

 

 

Bogat asortiman naših 100% prirodnih proizvoda rezultat su dugogodinjeg predanog rada, tradicije i kvaliteta začinjenih ljubavlju prema zdravoj hrani i zdravom životu.

Naša je želja da ponudimo proizvode koji vode zdravijem načinu života i koji ne sadrže veštačke dodatke. Verujemo da se deo zdravstevnih, estetskih i psiholoških problema može rešiti zdravom i uravnoteženom ishranom.

 

 

„Neka tvoja hrana bude lek, a tvoj lek neka bude tvoja hrana“- Hipokrat

Kombinujemo tradicionalne tehnologije i nove ideje. Novi proizvodi rezultat su inovativnih ideja, potrebe naših konzumenata i praćenja svetskih trendova. Svaki naš proizvod poseban je po vrhunskom kvalitetu. Naši jedinstveni proizvodi su Balzamiko sirća od nara, Balzamiko sirće od borovnice, Balzamiko sirće od maline, Puter od bundeve, Puter od oraha i Krekeri.

 

 

Suncokret je bio prvi nosilac serfikata Terras za organsku proizvodnju još od 1995. godine, kada organska proizvodnja nije još bila regulisana u Srbiji. Danas naše proizvode kontroliše francuska kompanija ECOCERT, čiji sertifikat nam omogućava plasman i na inostrano tržište.

Da je kvalitet prioritet, potrvđuju brojne nagrade i priznanja, kao i učešća na značajnim međunardnim sajmovima.

Novosadski poljoprivredni sajam od 1996. je prepoznao naš kvalitet Peharom, zatim sa dve Velike zlatne medalje i sa 18 drugih odličja.

Na Bio Festu u Subotici 2005. je organsko bundevino ulje proglašeno Bio proizvodom godine.

U Velikoj Britaniji su 2006. i 2008. godine osvojene bronzane i zlatne nagrade iz oblasti organskih proizvoda za bundevin i orahov puter Soil Assosiation Organic Food Award.

23. međunarodni sajam ekologije Eko Svet u Novom Sadu nagradio je ulje crnog kima Velikom zlatnom medaljom.

83. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu Zlatna medalja za kokosovo ulje

Naši proizvodi izlagani su na sajmovima širom sveta poput sajma Fancy Food, Njujork; Slow Food, Torino; Grune Woche, Berlin; Organic and Natural Food, London; kao i na najvećem sajmu organske hrane Bio Fach, u Numbergu.

Granum proizvodi mogu se naći i na tržištu Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Norveške i Holandije, a pod privatnom robnom markom i u Francuskoj, Mađarskoj i Velikoj Britaniji.