Balzamiko Jabukovo Sirće

Balzamiko Jabukovo Sirće

Organski, visokonutritivni, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka

4.54 (Ocena 24)
  • 298 RSD
250ml

Dodaj u korpu

Opis proizvoda

Prirodno

Organsko

Visoko Nutritivno

Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Samo sirće prepuno je antioksidansima i mineralima, predstavljajući mnoštvo prednosti u jednom proizvodu, pored toga što je napravljeno od sirovine organskog porekla koja je uzgajana bez hemijskih preparata i veštačkog đubriva, na površinama gde nema zagađivača vazduha.
Mnoge zdravstvene prednosti voćnog sirćeta pripisuju se upravo sirćetnoj kiselini, koja u sebi sadrži polifenolna jedinjenja poznata po svojim antioksidativnih, antinflamatornih, antimutagenih, antikancerogenih i antibakterijskih svojstvima. Prednosti uključuju poboljšanja nivoa šećera u krvi, istraživanja na ljudima pokazuju da uzimanje 2/3-2 supene kašike (10-30 ml) sirćeta dnevno uz obrok bogat ugljenim hidratima može za kratko vreme poboljšati nivo šećera u krvi. Pored toga mogu smanjiti rizik od metaboličkog sindroma, stanja koje povećava rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Unos voćnih sirćeta može dovesti do promene hormona u crevima i time uticati na smanjenje apetita pa su odlični saveznici za sve ljude koji se bore sa viškom kilograma.
Najpopularnije sirće od voća je jabukovo sirće, koje se koristi kao jedna od glavnih namirnica u mnogim kuhinjama širom sveta. Određene studije dokazale su da konzumiranje jabukovog sirćeta može dovesti do sniženog nivoa šećera u krvi kao i poboljšanja insulinske senzitivnosti. Sadrži antibakterijska svojsta koja potpomažu kod regulisanja neprijatnih mirisa i upalnih procesa. Kalijum koji se nalazi u ovom sirćetu, utiče na rad mišića i nerava, kao i osećaj slabosti i pospanosti.
Svoju popularnost pronalazi i u kozmetičkim svrhama, od tonera za lice do blistave kose. Razblaženo sa vodom, blagotvorno deluje na smanjenje mitisera i smirivanje crvenila, dok kosi vraća prirodni sjaj i deluje kao saveznik u borbi protiv peruti.

Sastojci i alergeni

Sastav proizvoda: 90 % sirće jabuke, 10% koncentrat soka jabuke.
Ne poseduje alergene.
Zemlja porekla sirovine: Republika Srbija

Upotreba i čuvanje

Jabukovo sirće se može koristiti na dosta načina kako u kuvanju tako i za aktivnosti poput čišćenja i konzervisanja hrane.
Najpopularniji način korišćenja je kao salatno sirće, njegov intezivan ukus idealno se slaže uz razno povrće, meso i ribu. Koristi se kao glavni sastojak soseva i marinada, naročito za meso jer mu daje slatko kiseli ukus. Naš predlog je marinada u kombinaciji sa biberom, vinom, belim lukom i soja sosom. Dodaje se u supe radi inteziviranja ukusa, kao i u domaće torte i kolače, naročito u pravljenju veganskih poslastica koje ne uključuju jaja.
Predstavlja prirodni i efektni konzervans, čineći hranu kiselom i dugotrajnom, tako što deaktivira enzime koji se na njoj nalaze i ubija bakterije. Mešanjem jedne šolje vode sa jednom šoljom sirćeta može se napraviti prirodno i univerzalno sredstvo za čišćenje. Efektno je i kod spremanja jaja jer kiselost utiče na brže formiranje belanaca. U slučaju poširanja, mali dodatak sirćeta povećava uspešnost spremanja poširanih jaja, a dodatak sirćeta kod kuvanja jaja, čini da se ista lakše oljušte.

Čuvati u originalnoj ambalaži, na suvom, tamnom i hladnom mestu, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.

Način proizvodnje

Balzamiko sirće jabuke se dobija homogenizacijom i pasterizacijom koncentrata soka jabuke sa sirćem od jabuke.

Nutritivna vrednost tablica

Energetska vrednost kJ/kcal
132/32
Masti (g) od toga:
<0.1
zasićene masne kiseline (g)
<0.1
Ugljeni hidrati (g) od toga:
5.56
šećeri (g)
5.30
Proteini (g)
<0.1
So (g)
0.007

Ne poseduje alergene.

Ocene (24)

4.54 (Ocena 24)
Napiši komentar
  1. 5 out of 5

    Milica

    Odlicno

  2. 5 out of 5

    Željana Marić

    Neizostavno za dresing salatama.

  3. 3 out of 5

    Maja Petrović

  4. 5 out of 5

    Maja Stojanović

  5. 3 out of 5

    Luka Novaković

  6. 5 out of 5

    Lazar Rakić

  7. 4 out of 5

    Katarina Janković

  8. 4 out of 5

    Jovan Jovanović

  9. 4 out of 5

    Jovana Stanković

  10. 5 out of 5

    Jelena Marković

  11. 5 out of 5

    Jana Radivojević

  12. 5 out of 5

    Ivan Petrović

  13. 5 out of 5

    Ivana Janković

  14. 4 out of 5

    Goran Lukić

  15. 5 out of 5

    Filip Pavlović

  16. 5 out of 5

    Dušan Nikolić

  17. 5 out of 5

    Dragan Jović

  18. 4 out of 5

    Djordje Stojanović

  19. 5 out of 5

    Darko Novaković

  20. 5 out of 5

    Boris Milenković

  21. 4 out of 5

    Bojan Pađen

  22. 5 out of 5

    Andrija Marković

  23. 5 out of 5

    Ana Marić

  24. 4 out of 5

    Aleksandar Pavlović

  25. Učitaj još komentara

Unesi ocenu i komentar

Dupliran sadržaj

Show only reviews in srb (24)

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

*

Hvala vam na oceni

Uspešno ste postavili komentar i ocenu

Vrati se na početnu

Često se kupuje zajedno

1.291,15 RSD

Нема на залихама

Podeli svoje zdrave zalogaje na Instagramu

Balzamiko Jabukovo Sirće

Pratite nas
Pratite nas

Pitanja i odgovori za balzamiko jabukovo sirće

Da li ima organski sertifikat?

Da, sertifikat za sirće izdaje Ecocert.

Da li se mora držati u frižideru nakon otvaranja?

Sirće nije potrebno čuvati u frižideru ali predlažemo da ga držite van izvora direktne sunčeve svetlosti.

Da li je organsko balzamiko sirće zdravije od običnog jabukovog sirćeta?

Ne postoje konkretne studije i dokazi da jeste , on što ih čini različitim je način proizvodnje. Organska proizvodnja se razlikuje od konvencionalnih metoda jer ne uključuje herbicide i đubriva.

Da li jabukovo sirće pomaže pri opekotinama od sunca?

Savetujemo da ne koristite sirće kao pomoć pri opekotinama, s obzirom da sirće od jabuke sadrži jabučnu kiselinu koji može poslužiti kao dobar eksfolijator za kožu, ali u slučaju opekotina može izazvati suprotni efekat i dovesti do još veće iritacije kože.

Da li jabukovo sirće pomaže kod sagorevanja masnih naslaga?

Sirćetna kiselina ubrzava probavu i varenje proteina koji su važni u izgradnji i funkcionisanju hormona rasta koji je veoma značajan za brzinu metabolizma. Tako ovaj napitak ubrzava i proces sagorevanja kalorija i masnih naslaga. Beta-karoten, koji se nalazi u jabukovom sirćetu, takođe potpomaže razlaganje masnoća. Jabukovo sirće se pije odmah posle obroka, i to 1-2 kašičice u pola ili celoj čaši vode.