Čija seme se jedino razlikuje po boji, možemo se susreti sa crnim, belim i tamnosmeđim semenka, ali je nutritivni sastav potpuno isti kod svih.





Čija Seme (Chia Semenke)
Visoko nutritivni, bogat vlaknima, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka 100% seme čije
- 271 RSD
Opis proizvoda
Bogato Proteinima
Bogato Vlaknima
Visoko Nutritivno
Čija semenke (Salvia hispanica) svoju, i te kako zasluženu, popularnost duguju brojnim hranljivim sastojcima koji se nalaze u njihovom sastavu, kao i efektima koje imaju na ljudsko telo i organizam.
Danas poznate kao superhrana, ove crne, bele i tamnosmeđe semenke obiluju antioksidansima i vlaknima kao i mineralima poput magnezijuma, cinka, gvožđa i kalcijuma. Čija seme predstavlja najbogatiji biljni izvor omega-3 masnih kiselina, naročito alfa linoleinske kiseline. One se mogu se uneti samo kroz ishranu i konzumiranje istih može pomoći u prevenciji kardio vaskularnih bolesti. Kada pričamo o vlaknima, samo dve kašike ovog semena sadrže duplo više vlakana nego jedna jabuka, a znamo da hrana bogata vlaknima promoviše zdravlje creva podstičući njihov rad. Takođe je odličan izbor za sve ljude koji treniraju ili pokušavaju da smanje unos slatkog, jer sa 0 grama šećera a skoro 20g proteina, predstavlja idealnu kombinaciju za gubitak kilograma i duži osećaj sitosti. Od snažnih antioksidansa izdvajamo hlorogenu i kofeinsku kiselinu koje pomažu u smanjenju krvnog pritiska i upalnih procesa u organizmu.
Sastojci i alergeni
Sastav: 100% seme čije.
Ne poseduje Alergene.
Zemlja porekla sirovine: Meksiko
Upotreba i čuvanje
Vrlo blagog i prijatnog ukusa, čija seme se može koristiti na pregršt načina. Preporučljivo je semenke potopiti pre konzumiranja jer suve mogu izazvati probleme kod varenja. Umesto toga, mogu se potopiti u vodi, biljnom mleku ili jogurtu nekoliko sati dok se oko njih ne formira želatinasta struktura. Takve se mogu koristiti kao puding sa dodatkom zaslađivača, svežeg voća i granole. Mogu se posuti preko salata ili supa, kao dodatni izvor proteina u vegetarijanskim i veganskim dijetama ili koristiti ih kao zamenu za jaja kod pravljenja mafina i kolača. Pored toga samleveno čija seme se sve više upotrebljava kao bezglutensko brašno, od kojeg se prave razne vrste testa poput hleba , domaćih tortilja i slatkih poslastica.
Čuvati u originalnoj ambalaži, na suvom, tamnom i hladnom mestu, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.
Nutritivna vrednost tablica
Ne poseduje alergene.
Često se kupuje zajedno
Zdravim navikama koračamo putem zdravlja.
Registruj se, postani član Granum kluba i prikupi 5% loyalty bodova na prvu kupovinu, plus poklon za rođendan, nagradu za svaku recenziju, prelazak na novi Granum nivo zdravlja i još mnogo toga.
Poseti stranicu Loyalty članovi i saznaj više klikom ovde.
Prikupljaj bodove kupovinom proizvoda koje voliš. Svakom kupovinom prikupljaš Granum Loyalty bodove.
- 1 poen = 1 RSD
Više bodova = više nagrada. I više nagrada = više zdravih zalogaja. Dobijte 1 bod za svaki 1 rsd koji potrošite. - Rođendanski poklon 300 rsd
Samo upiši na stranici moj nalog svoj datum rođenja i mi ćemo ti za tvoj rođendan poslati bodove u vrednosti 300 rsd za tvoju sledeću kupovinu. - Bodovi traju 120 dana
Rok za korišćenje sakupljenih bodova je 120 dana. Nakon toga nestaju sa vašeg naloga. Ne brinite, poslaćemo vam podsetnik 30 dana pred istek roka. - Svaka recenzija 10 bodova
Oceni kupljene proizvode i ostavi svoj utisak u komentaru na proizvodu i osvojićeš za svaki komentar 10 bodova. - Tri nivoa Loyalty kluba
Loyalty klub ima tri nivoa: Granum Lite (5%), Granum Silver (7,5%) i Granum Gold (10%) koji određuju brzinu skupljanja bodova prilikom svake kupovine. - Novi nivo novi poklon
Granum nagrađuje sa bonusom za prelazak na novi nivo. Prelazak na Granum Silver nivo se nagrađuje bodovima u vrednosti od 350 rsd jednokratno, a za prelazak na Granum Gold nivo bonus od 900 rsd.
Pitanja i odgovori za čija seme
Da li postoje različite vrste čija semena?
Da li je potrebno isprati čija seme pre korišćenja?
Čija seme nije potrebno isprati pre korišćenja.
U koje doba dana je najbolje konzumirati čija seme?
Konzumacija čija semenki ujutru na prazan stomak, smatra se najboljim vremenom jer ubrzavaju metabolizam i pomažu pri varenju.
Da li smeju da se mešaju sa toplim tečnostima?
Bezbedno je čija seme preliti ili koristiti sa toplijim tečnostima poput mleka u kašama, ali treba obratiti pažnju da mnogo velike temperature mogu dovesti do gubitka nekih nutrijenata.
Da li mogu ostaviti čija seme potopljeno preko noći u frižideru?
Da, naročito kod pravljenja čija pudinga, preporučuje se što duže ostavljanje radi formiranja što bolje strukture pudinga.
Ivana Janković –
Goran Lukić –
Filip Pavlović –
Dušan Nikolić –
Dragan Jović –
Djordje Stojanović –
Darko Novaković –
Boris Milenković –
Bojan Pađen –
Andrija Marković –
Ana Marić –
Aleksandar Pavlović –