Kikiriki Protein

Kikiriki Protein

Visoko nutritivni, bogat vlaknima, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka. 100% samlevena kikiriki pogača

4.83 (Ocena 18)
  • 270 RSD
200g

Dodaj u korpu

Opis proizvoda

Veganski

Bogato Proteinima

Bogato Vlaknima

Visoko Nutritivno

Proteini koje jedemo pomažu u izgradnji mišića, a ako nam je cilj da taj protein pruži i hranljive materije koje podržavaju opšte zdravlje, ne treba tražiti dalje od kikiriki proteina. Prirodni bezglutenski protein bez ikakvih veštačkih dodataka.
Kikiriki je vrsta mahunarke, bogata vlaknima koja takođe sadrži i proteine. 15 grama kikiriki praha sadrži 55 kalorija i 8 grama proteina i odličan je izvor niacina i mangana. Pored toga, sadrži i velike količine magnezijuma, folata (vitamin B9), fosfora i bakra. Unošenjem navedenih nutrijenata podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma uopšte. Monozasićene kiseline (oleinska kiselina kikirikija) sprečavaju podizanje lošeg nivoa holesterola (LDL), a podižu nivo dobrog (HDL) holesterola, dok aminokiselina leucin koja se takođe nalazi u ovom proteinu, pokreće izgradnju i oporavak mišića čineći ga odličnim izborom za sportiste ili starije osobe.

Sastojci i alergeni

Sastav proizvoda: 100% samlevena pogača kikirikija nakon hladnog ceđenja ulja.
Može da sadrži susam i koštunjavo voće (badem, lesnik, orah i indijski orah) u tragovima.
Zemlja porekla sirovine: Argentina

Upotreba i čuvanje

Slatkog i blagog ukusa kikirikija ovaj protein postaće omiljeni dodatak šejkova, ovsenih kaša i smutija. Slaže se uz sve vrste voća poput jagoda, banana, borovnica i naravno jabuka, pa pomešan sa jogurtom i dodatkom granole, čini visokonutritvni doručak ili užinu za posle treninga. U kombinaciji sa drugim vrstama brašna, može se koristiti u pripremi raznih vrsta testa, hlebova, energetskih barova kao i slanih i slatkih poslastica.
Čuvati u originalnoj ambalaži, na suvom, tamnom i hladnom mestu, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.

Način proizvodnje

Kikiriki protein se dobija mlevenjem i prosejavanjem pogače dobijene nakon ceđenja ulja iz kikirikija.

Nutritivna vrednost tablica

Energetska vrednost kJ/kcal
1551/368
Masti (g) od toga:
9.61
zasićene masne kiseline (g)
1.28
Ugljeni hidrati (g) od toga:
26.21
šećeri (g)
13.39
Proteini (g)
44.12
So (g)
0.047
Vlakna (g)
20.79

Može da sadrži susam i koštunjavo voće (badem, lesnik, orah i indijski orah) u tragovima.

Ocene (18)

4.83 (Ocena 18)
Napiši komentar
  1. 3 out of 5

    Katarina Janković

  2. 4 out of 5

    Jovan Jovanović

  3. 5 out of 5

    Jovana Stanković

  4. 5 out of 5

    Jelena Marković

  5. 5 out of 5

    Jana Radivojević

  6. 5 out of 5

    Ivan Petrović

  7. 5 out of 5

    Ivana Janković

  8. 5 out of 5

    Goran Lukić

  9. 5 out of 5

    Filip Pavlović

  10. 5 out of 5

    Dušan Nikolić

  11. 5 out of 5

    Dragan Jović

  12. 5 out of 5

    Djordje Stojanović

  13. 5 out of 5

    Darko Novaković

  14. 5 out of 5

    Boris Milenković

  15. 5 out of 5

    Bojan Pađen

  16. 5 out of 5

    Andrija Marković

  17. 5 out of 5

    Ana Marić

  18. 5 out of 5

    Aleksandar Pavlović

  19. Učitaj još komentara

Unesi ocenu i komentar

Dupliran sadržaj

Show only reviews in srb (18)

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

*

Hvala vam na oceni

Uspešno ste postavili komentar i ocenu

Vrati se na početnu

Često se kupuje zajedno

929,05 RSD

Нема на залихама

Podeli svoje zdrave zalogaje na Instagramu

Kikiriki Protein

Pratite nas
Pratite nas

Pitanja i odgovori za kikiriki protein

Da li se koristi isti kikiriki kao i kod vašeg putera?

Da, za naš kikiriki protein koristimo isti kikiriki kao i kod putera.

Da li može da se koristi u keto dijeti?

Kikiriki protein bi trebalo izbegavati na keto dijeti jer ima visok sadržaj neto ugljenih hidrata.

Koji je preporučen dnevni unos?

Preporučeni dnevni unos biljnih proteina iznosi između 50-60g dnevno u zavisnosti od kilaže.

Zašto se mora mešati sa drugim vrstama brašna kod pečenja?

S obzirom da ne sadrži gluten, mešanjem sa drugim vrstama brašna postiže se bolje podizanje testa.

Da li se kod kikiriki proteina oseća ukus kikirikija?

Sam ukus kikirikija nije jak i ne preovladava, nego daje slatku notu ovom proteinu.