Laneni Protein

Laneni Protein

Visoko nutritivni, bogat vlaknima, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka 100% samlevena lanena pogača

4.70 (Ocena 27)
  • 230 RSD
200g

Dodaj u korpu

Opis proizvoda

Veganski

Bogato Proteinima

Bogato Vlaknima

Visoko Nutritivno

Pogodan, ukusan i pun nutritivnih vrednosti, laneni proteinski prah pruža zdravu i hranljivu alternativu biljnog proteina.
Lan predstavlja jedan od najbogatijih biljnih izvora alfa-linoleinske kiseline, vrsta masne kiseline koja je od koristi za zdravlje srca. U njemu se nalaze i lignani, koji poseduju antioksidativna dejstva štiteći ćelije od oštećenja. Poznat je i po velikom sadržaju rastvorljivih vlakana koji upijaju vodu i usporavaju varenje, i pomažu kod smanjenja holesterola i stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Obiluje kalijumom i omega-3 masnim kiselinama, kalijum je važan za funkciju ćelija i mišića, i pomaže u održavanju normalnog krvnog pritiska, dok omega-3 masne kiseline utiču na proizvodnju citokina koji su uključeni u regulaciju zapaljenskih procesa u organizmu, i omogućavaju umornim mišićima da apsorbuju više glukoze, aminokiselina i druge hranljive materije potrebne za oporavak tkiva.

Sastojci i alergeni

Sastav proizvoda: 100% samlevena pogača lana nakon hladnog ceđenja ulja.
Može sadržati kikiriki, jezgrasto voće ( badem, lešnik, orah i indijski orah) i susam u tragovima.
Zemlja porekla sirovine: Belorusija/Kazahstan

Upotreba i čuvanje

Laneni protein predstavlja idealnu alternativu na biljnoj bazi za energetsku i sportsku ishranu. Dodaje se u šejkove, frape i smutije raznih ukusa i kombinacija. Domaće energetske pločice, ovsene kaše i razne poslastice se nutritivno oplemenjuju dodatkom ovog biljnog proteina. Mešanjem sa drugim vrstama brašna može se i upotrebiti u svrhu pečenja hleba ili drugih tipova testa, kao i dodatak smesama za mafine ili palačinke. Što se slanih recepata tiče, predlažemo da se umeša u sitne, meke bele sireve, jogurt ili namaze poput majoneza i senfa pa koristiti kao namaz za sendviče.
Čuvati u originalnoj ambalaži, na suvom, tamnom i hladnom mestu, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.

Način proizvodnje

Laneni protein se dobija mlevenjem i prosejavanjem pogače dobijene nakon ceđenja ulja iz semena lana.

Nutritivna vrednost tablica

Energetska vrednost kJ/kcal
1583/378
Masti (g) od toga:
15.67
zasićene masne kiseline (g)
1.75
Ugljeni hidrati (g) od toga:
16.74
šećeri (g)
6.84
Proteini (g)
34.00
So (g)
0.92
Vlakna (g)
17.10

Može sadržati kikiriki, jezgrasto voće (badem, lešnik, orah i indijski orah) i susam u tragovima.

Ocene (27)

4.70 (Ocena 27)
Napiši komentar
  1. 5 out of 5

    Milan Stanković

  2. 3 out of 5

    Milan Mirković

  3. 5 out of 5

    Marko Stojiljković

  4. 5 out of 5

    Marija Petrović

  5. 5 out of 5

    Marija Stanić

  6. 5 out of 5

    Maja Petrović

  7. 5 out of 5

    Maja Stojanović

  8. 5 out of 5

    Luka Novaković

  9. 5 out of 5

    Lazar Rakić

  10. 5 out of 5

    Katarina Janković

  11. 5 out of 5

    Jovan Jovanović

  12. 5 out of 5

    Jovana Stanković

  13. 5 out of 5

    Jelena Marković

  14. 5 out of 5

    Jana Radivojević

  15. 4 out of 5

    Ivan Petrović

  16. 5 out of 5

    Ivana Janković

  17. 4 out of 5

    Goran Lukić

  18. 4 out of 5

    Filip Pavlović

  19. 4 out of 5

    Dušan Nikolić

  20. 5 out of 5

    Dragan Jović

  21. 5 out of 5

    Djordje Stojanović

  22. 5 out of 5

    Darko Novaković

  23. 5 out of 5

    Boris Milenković

  24. 4 out of 5

    Bojan Pađen

  25. 4 out of 5

    Andrija Marković

  26. 5 out of 5

    Ana Marić

  27. 5 out of 5

    Aleksandar Pavlović

  28. Učitaj još komentara

Unesi ocenu i komentar

Dupliran sadržaj

Show only reviews in srb (27)

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

Ovo polje je obavezno

*

Hvala vam na oceni

Uspešno ste postavili komentar i ocenu

Vrati se na početnu

Često se kupuje zajedno

833,00 RSD

Laneno Ulje

598,00 RSD
Очисти

Laneni Protein

230,00 RSD

Slani Krekeri

176,00 RSD
Очисти

Podeli svoje zdrave zalogaje na Instagramu

Laneni Protein

Pratite nas
Pratite nas

Pitanja i odgovori za laneni protein

Da li je dobar za probavu?

S obzirom na visok sadržaj vlakana koja doprinose normalnom radu creva, laneni protein se može koristiti radi postizanja bolje probave.

Da li pomaže u smanjenju holesterola?

Semenke lana se povezuju sa smanjenim holesterolom zbog količine vlakana, ona se vezuju za žučne soli pre nego što ih telo izluči. Da bi se nadoknadile te soli, holesterol se povlači iz krvi u jetru, što dovodi do nižih nivoa.

Da li se pravi od zlatnog ili smeđeg lana?

Za naš laneni protein koristimo smeđi lan.

Da li je bogat omega-3 masnim kiselinama kao i ulje?

Laneni protein zadržava bogati nutritivni sastav kao i ulje, tako da i dalje obiluje omega-3 masnim kiselinama.

Da li se uz konzumiranje lana mora povećati i unos vode ?

Kao i kod drugih izvora vlakana, laneno seme ili protein treba uzimati sa dosta vode ili drugih tečnosti.