S obzirom na nivo fruktoze koja se nalazi u agavin šećeru, ne možemo tvrditi da je zdravija opcija, ali ovom promenom smo naturela namaz učinili podobnim za vegane i vegetarijance.
Naturela sa Rogačem i Agava Šećerom
Visoko nutritivni, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka
- 250 RSD
- 358 RSD
- 432 RSD
- 617 RSD
Opis proizvoda
Bez Glutena
Veganski
Bogato Proteinima
Visoko Nutritivno
Rogač predstavlja omiljenu poslasticu svim sladokuscima, koji traže zdravu alternativu za svoj omiljeni čokoladni namaz. Ovaj visoko nutritivni plod u svom sastavu sadrži složene ugljene hidrate, protine, skrob, kao i vlakna. Namazu smo dodali i agava šećer, „superfood“ koji spada u niskoglikemijske namirnice, a kombinacija ova dva sastojka predstavlju dostojnog „saveznika“ u borbi protiv holesterola, srčanih oboljenja i stomačnih tegoba.
Izdvajanje ulja na površini proizvoda prirodna je pojava, jer nisu korišćeni veštački dodaci.
Sastojci i alergeni
Sastav: seme suncokreta, agava šećer 16 %, rogač 6%, hladno ceđeno kokosovo ulje.
Može da sadrži koštunjavo voće (orah, badem, lešnik i indijski orah), kikiriki i susam u tragovima.
Zemlja porekla sirovine: Španija (rogač), Srbija (seme suncokreta).
Upotreba i čuvanje
Nezaobilazni jutarnji namaz ali i čest dodatak palačinkama, naturela sa rogačem i agava šećerom može se koristiti i kao prirodni zaslađivač za razne napitke poput smutija i šejkova. Može se probati i kao dodatak ovsenim kašama i raznim žitaracama za savršeno sladak početak dana. Sitni kolači i mafini postaju nezaboravni slatki zalogaji nakon dodavanja naturele.
Način proizvodnje
Naturela sa rogačem i agava šećerom se dobija mlevenjem semena suncokreta na kamenim mlinovima nakon čega prolazi proces homogenizacije sa ostalim sastojcima u kugličnom mlinu iz kojeg nastaje namaz.
Nutritivna vrednost tablica
Može da sadrži koštunjavo voće (orah, badem, lešnik i indijski orah), kikiriki i susam u tragovima.
Često se kupuje zajedno
Često se kupuje zajedno
Zdravim navikama koračamo putem zdravlja.
Registruj se, postani član Granum kluba i prikupi 5% loyalty bodova na prvu kupovinu, plus poklon za rođendan, nagradu za svaku recenziju, prelazak na novi Granum nivo zdravlja i još mnogo toga.
Poseti stranicu Loyalty članovi i saznaj više klikom ovde.
Prikupljaj bodove kupovinom proizvoda koje voliš. Svakom kupovinom prikupljaš Granum Loyalty bodove.
- 1 poen = 1 RSD
Više bodova = više nagrada. I više nagrada = više zdravih zalogaja. Dobijte 1 bod za svaki 1 rsd koji potrošite. - Rođendanski poklon 300 rsd
Samo upiši na stranici moj nalog svoj datum rođenja i mi ćemo ti za tvoj rođendan poslati bodove u vrednosti 300 rsd za tvoju sledeću kupovinu. - Bodovi traju 120 dana
Rok za korišćenje sakupljenih bodova je 120 dana. Nakon toga nestaju sa vašeg naloga. Ne brinite, poslaćemo vam podsetnik 30 dana pred istek roka. - Svaka recenzija 10 bodova
Oceni kupljene proizvode i ostavi svoj utisak u komentaru na proizvodu i osvojićeš za svaki komentar 10 bodova. - Tri nivoa Loyalty kluba
Loyalty klub ima tri nivoa: Granum Lite (5%), Granum Silver (7,5%) i Granum Gold (10%) koji određuju brzinu skupljanja bodova prilikom svake kupovine. - Novi nivo novi poklon
Granum nagrađuje sa bonusom za prelazak na novi nivo. Prelazak na Granum Silver nivo se nagrađuje bodovima u vrednosti od 350 rsd jednokratno, a za prelazak na Granum Gold nivo bonus od 900 rsd.
Pitanja i odgovori za Naturelu sa rogačem i agava šećerom
Da li je agava šećer zdravija opcija od meda, sa kojim se naturela prethodno pravila?
Da li je dobar za dijabetičare?
Prema raznim istraživanjima, lekovita svojstva rogača ogledaju se u regulaciji dijabetesa. Nakon unosa hrane sa visokim glikemijskim indeksom, rogač snižava njen glikemijski indeks i na taj način sprečava povišen nivo šećera u krvi, dok sa druge strane agavin šećer sadrži veliki procenat fruktoze u sebi koja nije podobna za dijabetičare. Možemo zaključiti da rogač i agavin šećer ne predstavljaju lek u borbi protiv dijabetesa, zbog čega vas savetujemo da isti koristite kao dodatak ishrani uz konsultacije sa vašim izabranim lekarom.
Da li postoji alergija na rogač?
Iako su alergije vrlo retke, istraživanja koja su obavljena pokazalu su zanimljivu činjenicu da osobe koje su alergične na orašaste plodove i mahunarke, takođe mogu imati i alergijsku reakciju na rogač. Podaci ovih studija, nisu 100% pouzdani, tako da svakako savetujemo oprez. Takođe, oprez savetujemo i ljudima koji prvi put komnzumiraju namirnice poput rogača i agava šećera zbog potencijalnih alergijskih reakcija.
Da li je rogač dobar za ljude sa gastritisom?
Ljudima koji pate od različitih gastrenteroloških problema (Gastritis, GERB, Barretov jednjak, hijatus hernija) savetuje se da u svoju ishranu uvrste i rogač. Zbog viskogo sadržaja vlakana u svom sastavu, povoljno utiče na crvenu floru i ima blagi efekat probiotika. Takođe, tanin koji se nalazi u sastavu rogača vezuje sa sebe bakterije i njihove toksine, i tako ih uklanja iz probavnog trakta. Ipak, rogač ne predstavlja lek u borbi protiv gastroenterolokških bolesti, zbog čega vas savetujemo da isti koristite kao dodatak ishrani uz konsultacije sa vašim izabranim lekarom.
Zašto se dodaje kokosovo ulje u naturelu sa rogačem i agava šećerom?
Razlog dodavanja ulja namazima često se ogleda u njegovoj mogućnosti da isti učini kremastijim, i da mu lepšu strukutru. Po našoj ličnoj recepturi odlučili smo se za kokosovo ulje zbog njegovog prirodnog slatkog ukusa i odličnog nutritivnog sastava.
cikabane –
Na palačinkama, na kriški hleba, kao doručak, na kašiku...., može kako hoćeš
Ana Nedović –
Sjajna zamena za cokoladne kremove. Ukus i slatkoca taman po meri.
Edina Piri –
Odličan!
Milena Igić –
Odlična zamena za eurokrem, redovan namaz za palačinke! Preporuka.
natasa.status –
Cela porodica ga koristi, oduševljeni su i oni koji su se kleli u eurokrem
oliveraobradov –
Deca su odobrila Naturelu. Samo to mažemo na palačinke
Milanka Ukraden –
Najbolji
Igor Petrović –
Odličan! Favorit.
Danica Ivanović –
Anja Krstić –
Anđela Tomić –
Nađa Kovačević –
Anastasija Dimitrijević –
Nikolina Cvetković –
Jana Milošević –
Una Kostić –
Helena Stanković –
Lenka Ristić –
Maša Todorović –
Milica Janković –
Tara Stojanović –
Nina Živković –
Petra Popović –
Mila Marković –
Ana Pavlović –
Teodora Ilić –
Lena Đorđević –
Sara Nikolić –
Dunja Petrović –
Sofija Milosavljević –
Sofija Jovanović –
Stojanka Mirković –
Ana Parić –
Mina Živković –
Tamara Barić –
Marko Jović –
Marija Panić –
Marija Karić –
Anastasija Andrić –
Jana Jović –
Milica Krunić –
Teodora Jakić –
Vera Matić –
Jovana Popov –
Jovana Milić –
Vladana Tolić –
Mila Nešić –
Lena Petrović –
Ljiljana Stojanović –
Ksenija Janković –
Jovo Petrović –
Jelica Petrović –
Jovanka Mirić –
Jelena Đorđević –
Janko Nikolić –
Jasmina Antonijević –
Ivana Đorđević –
Igor Marković –
Isidora Petrović –
Gordana Petrović –
Emilija Stojanović –
Duško Nikolić –
Elena Janković –
Dušica Petrović –
Đorđe Janković –
Đorđe Stanković –
Dejan Petrović –
David Drinčić –
Danijela Stanković –
Danica Petrović –
Dajana Janković –
Branko Stanković –
Branimir Lajšić –
Anđelija Stojanović –
Bojana Petrović –
Anđela Petrović –
Andrea Ćukteraš –
Ana Đorđević –
Zoran Savić –
Viktor Marković –
Vladimir Petrović –
Vesna Stojanović –
Uroš Dabić –
Vasilije Nikolić –
Teodora Janković –
Tamara Petrović –
Stefan Petrović –
Svetlana Stojanović –
Stefan Filipović –
Sofija Petrovski –
Sara Petrović –
Petar Nikolić –
Petar Stojanović –
Nina Grubišić –
Nikola Ristanić –
Nikola Petrović –
Nebojša Stanković –
Miloš Petrović –
Nataša Ivanović –
Milica Marković –
Milena Nikolić –
Milena Stojanovski –
Milan Mirković –
Milan Stanković –
Marija Petrović –
Marko Stojiljković –
Marija Stanić –
Maja Stojanović –
Maja Petrović –
Luka Novaković –
Katarina Janković –
Lazar Rakić –
Jovan Jovanović –
Jelena Marković –
Jovana Stanković –
Jana Radivojević –
Ivana Janković –
Ivan Petrović –
Goran Lukić –
Filip Pavlović –
Dušan Nikolić –
Dragan Jović –
Djordje Stojanović –
Boris Milenković –
Darko Novaković –
Andrija Marković –
Bojan Pađen –
Ana Marić –
Aleksandar Pavlović –