
Granum kikiriki protein se dobija mlevenjem pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz kikirikija, prirodnim tehnološkim postupkom bez hemijskih dodataka, te ga mogu bezbedno konzumirati svi uzrasti. Prednost kikiriki proteina, u odnosu na druga proteinska brašna, jeste visoki procenat proteina i posebno amino kiseline leucin, koja pospešuje razvoj i oporavak mišića. Kikiriki protein je takođe bogat folatom (vitaminom B9) i mineralima: fosforom, bakrom i magnezijumom. Unošenjem navedenih nutrijenata podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma uopšte. Visoka nutritivna vrednost čini ga idealnom hranom za sportiste, vegane i vegetarijance.
Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod.
Upotreba:
Koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama, kao i u pripremi hleba (u kombinaciji sa drugim vrstama brašna), energetskih barova i kuglica, i raznih drugih slanih i slatkih poslastica.
Sastav: 100% samlevena kikiriki pogača nakon hladnog ceđenja ulja
Alergeni: Kikiriki. može da sadrži jezgrasto voće ( badem, lešnik i orah) i susam u tragovima.
Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda
Energetska vrednost (kJ/kcal) |
1551/368 |
Masti (g) od toga: zasićene masne kiseline (g) |
9.61
1.28 |
Ugljeni hidrati (g) od toga: šećeri (g) |
26.21
13.39 |
Proteini (g) |
44.12 |
So (g) |
0.047 |
Vlakna (g) |
20.79 |