Konopljin puter

Konopljin puter
SKU:
65498555
Cena:725,00 RSD
Prosek: 5.5 (4 glasova)

Dobijen mlevenjem oljuštenog semena konoplje na kamenom mlinu na niskim temperaturama, konopljin puter je  izuzetno zdrava i ukusna namirnica, bogata esencijalnim elementima, materijama koje je važno unositi kroz hranu jer ljudski organizam nije sposoban da ih sam proizvede, a neophodne su za njegov normalan razvoj i funkcionisanje. Tu pre svega mislimo na esencijalne aminokiseline koje su osnove proteina, gradivnih materija neophodnih za pravilan razvoj svih telesnih tkiva, kao i na esencijalne masne kiseline, koje se ugrađuju u membrane ćelija i omogućavaju pravilnu razmenu materija. Zbog ključne uloge koju esencijalne masne kiseline imaju u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa, neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama. Nedostatak ovih elemenata izaziva niz poremećaja i bolesti.

Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.

Konopljin puter je idealan proteinski dodatak za intelektualno i fizički aktivne pojedince, sportiste, vegeterijance i vegane, za ljude čije zdravstveno stanje zahteva ishranu sa malo ili nimalo životinjskih proteina, ljubitelje sirove hrane, a zbog svoje visoke nutritivne vrednosti i za ishranu trudnica i dojilja.

Konopljin je postan proizvod.

Sastav: konopljino seme, morska so.

Sadrži:

● NEZASIĆENE MASNE KISELINE: bogat sadržaj esencijalnih masnih kiselina omega 6 i 3 u gotovo idealnom odnosu 3:1, koje su gradivni materijal mnogih organa, a najviše mozga (preko 60%)

● AMINOKISELINE: svaku od 21 poznate aminokiseline, neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija

● MINERALE: magnezijum, kalijum, beta karoten, kalcijum, fosfor, gvožđe, riboflavin, niacin

● VITAMINE: E (moćan antioksidant)

Upotreba:

Pored toga što se koristi kao namaz i dodatak kašama, konopljin puter može da se koristi i kao osnova za izuzetno ukusne prelive i umake.

Pakovanje: 
250g

Slični proizvodi