Slatki recepti

Božićni medenjaci sa kikiriki puterom

Vreme pripreme 20 min

Broj porcija 2

Sastojci

  • 2 kašikice kokosovog šećera
  • 200g Granum kikiriki putera
  • 100g Granum bademovog putera
  • 1 jaje
  • 80g Granum kokosovog proteina
  • 1 narendana kora naradže
  • Sok od jedne narandže
  • 1 kašikica cimeta

Vreme pripreme 20 min

Broj porcija 2

Priprema

  • 1.

    Sve sastojke staviti u multipraktik i dobro promešati. (Ukoliko vam smesa i dalje bude ređa, dodajte više kokosovog proteina).

  • 2.

    Dobijeno testo razvući oklagijom na ravnoj površini, na debljinu od oko 1cm.

  • 3.

    Kalupima vaditi oblike, pa ih ređati na pleh za pečenje koji smo prethodno obložili papirom. Peći oko 15 minuta na 180° C.

Posluživanje

Keks možete ukrasiti belom glazurom (belanca, šećer u prahu, mešavina limunovog soka). Uživajte u mirisima Božića!

Podeli recept