Sastojci
- 400g kuvane leblebije
- 70g Granum susamovog putera
- 1 čen belog luka
- 2-3 kašike limunovog soka
- 2/3 kašičice soli
- 60ml veoma hladne vode
- 1-2 kašike tostiranog susama (proizvoljno)
- Granum svetlo susamovo ulje za služenje
Vreme pripreme 15 min
Broj porcija 2
Priprema
-
1.
Skuvanu leblebiju ubacite u blender i blendirajte dok se zrna sasvim ne pretvore u pastu.
-
2.
Potom dodajte tahini, iseckan čen belog luka, so, limunov sok i ledenu vodu-nemojte čitavu količinu vode usuti odjednom već postepeno dodajte.
-
3.
Blendirajte i proverite da li je humus po vašem ukusu- ako je potrebno dodajte još soli, limunovog soka ili tahinija.
Posluživanje
Pre služenja pospite malo Granum susamovog svetlog ulja.
Podeli recept