Slani recepti

Humus od leblebija

Vreme pripreme 15 min

Broj porcija 2

Sastojci

  • 400g kuvane leblebije
  • 70g Granum susamovog putera
  • 1 čen belog luka
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 2/3 kašičice soli
  • 60ml veoma hladne vode
  • 1-2 kašike tostiranog susama (proizvoljno)
  • Granum svetlo susamovo ulje za služenje

Vreme pripreme 15 min

Broj porcija 2

Priprema

  • 1.

    Skuvanu leblebiju ubacite u blender i blendirajte dok se zrna sasvim ne pretvore u pastu.

  • 2.

    Potom dodajte tahini, iseckan čen belog luka, so, limunov sok i ledenu vodu-nemojte čitavu količinu vode usuti odjednom već postepeno dodajte.

  • 3.

    Blendirajte i proverite da li je humus po vašem ukusu- ako je potrebno dodajte još soli, limunovog soka ili tahinija.

     

Posluživanje

Pre služenja pospite malo Granum susamovog svetlog ulja.

Podeli recept