Sastojci
- 70g ovsenih pahuljica - Suvi sastojci
- 80g Granum putera od badema - Suvi sastojci
- 40g speltinog brašna - Suvi sastojci
- 20g kakao praha - Suvi sastojci
- 1 kašičica praška za pecivo (4g) - Suvi sastojci
- ¼ kašičice soli - Suvi sastojci
- 1 kašikica cimeta - Suvi sastojci
- 350g zrele banane (3 srednje banane) - Vlažni sastojci
- 80g Granum putera od badema - Vlažni sastojci
- 2 jaja (ili dve kašike mlevenih lanenih semenki + 6 kašika vode) - Vlažni sastojci
- 50g meda - Vlažni sastojci
- 55g neutralnog ulja (70ml) - Vlažni sastojci
- 55ml mleka (bademovo, ovseno ili sojino) - Vlažni sastojci
Vreme pripreme 30 min
Broj porcija 4
Priprema
-
1.
U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke.
-
2.
U blender staviti ulupana jaja i sve ostale mokre sastojke. Izblendirati.
-
3.
Nakon toga dodati u blender suve sastojke koje smo prethodno odvojili. Izblendirati još jednom.
-
4.
Kalup za pečenje obložiti papirom, pa ravnomerno rasporediti smesu za kolač.
-
5.
Peći oko 20 minuta na 180 °C.
Posluživanje
Kolač iseći na kocke, pa posuti sa još malo bademovog putera i kakao praha. Prijatno!Ukoliko iz nekog razloga ne konzumirate jaja, slobodno koristite zamenu za jaja. Mleveno laneno seme + voda: Umutite 1 kašiku mlevenog lanenog semena (7 g) sa 3 kašike (45 g) mlake vode, a zatim ostavite smesu da odstoji oko 20 minuta.
Podeli recept