

Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na srednje jakoj temperaturi. Propržite kratko ljubičasti luk i beli luk, dodajte majoran i izmešajte. Dodajte kinou, dobro oceđeno sočivo i spanać. Izmešajte i kratko propržite. Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite sa strane da se ohladi.
U multipraktik dodajte ohlađenu smešu kinoe i sočiva i čija semenke. Izmiksajte sve pa prebacite u činiju. Još kratko rukom izgnječite pa dodajte kuvani kukuruz. Izmešajte i ostavite u frižideru oko 20 minuta (smesu možete spakovati u posudu, zatvoriti i iskoristiti je i u naredna 3 dana). Izvadite iz frižidera i formirajte burgere veličine po želji.
2 kašike maslinovog ulja zagrejte na srednje jakoj temepraturi i pecite burgere sa svake strane po 5-6 minuta. Pri prevrtanju budite pažljivi jer burgeri dok su topli budu mekši. Kada su ispečeni sa obe strane, pažljivo ih prebacite na salvetu i ostavite desetak minuta da odstoje pre konzumacije.
U činijici izmešajte suncokretov puter, limunov sok, beli luk, mladi luk i vodu. Mešajte dok ne dobijete konzistenciju meda. Po potrebi dodajte vode. Posolite po ukusu.
Služite u zemički sa kečapom, prelivom od suncokretovog putera i svežom salatom.