Čokoladni tart sa kikiriki puterom

Sastojci: 

Za modlu prečnika 22 cm ili pravougaonu modlu

Testo:
100g integralnog, pšeničnog brašna
90g belog brašna (T400)
50g Granum kokosovog ulja
1 kašika šećera od šećerne trske
6-7 kašika ledene vide

Krem:
400g čokolade sa min 65% kakao delova
250ml kokosovog mleka
Granum kikiriki puter

Priprema: 

Umešajte sve sastojke za testo, kratko umesite da se dobije glatko testo. Ne brinite ako je testo sipkavo i nemojte da dodajete vode više od napisanog. Bitno da možete da formirate disk od testa. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider.

Zagrejte rernu na 200°C. Obložite kalup testom i izbockajte vljuškom dno tarta. Pecite testo 15 minuta i zatim ostavite u modli da se ohladi.

Na pari, u šerpici ugrejte kokosovo mleko pa dodajte čokoladu. Ostavite da se čokolada rastopi.
Dok se čokolada topi, sipajte nekoliko kašika putera od kikirikija u kesicu i dobro zatvorite. Spustite u vruću vodu da postane tečan.

Ostatkom putera od kikirikija premažite dno tarta u debljem sloju. Preko sipajte otopljenu čokoladu dok je ona još topla. Zatim odmah ukrasite površinu puterom od kikrikija koji ste otopili u kesici. Odsecite ćošak kesice tako da dobijete malu rupicu i istisnite kikriki puter na površinu čokoladne kreme. Napravite unakrsne linije i onda uz pomoć čačkalice povlačite linije po površini da se kikiriki puter razmaže u željene oblike.

Tart ohladite u frižideru 3-4 sata pre služenja.

Povezani proizvodi

Kikiriki puter

Kikiriki puter
170g, 470g

KIKIRIKI PUTER

233,00 RSD
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje
170ml, 450ml

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena ili ploda. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega masne kiseline kojima seme ili plod prirodno obiluje.
 
Zašto nerafinisano?
339,00 RSD