
Za modlu prečnika 22 cm ili pravougaonu modlu
Testo:
100g integralnog, pšeničnog brašna
90g belog brašna (T400)
50g Granum kokosovog ulja
1 kašika šećera od šećerne trske
6-7 kašika ledene vide
Krem:
400g čokolade sa min 65% kakao delova
250ml kokosovog mleka
Granum kikiriki puter
Umešajte sve sastojke za testo, kratko umesite da se dobije glatko testo. Ne brinite ako je testo sipkavo i nemojte da dodajete vode više od napisanog. Bitno da možete da formirate disk od testa. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider.
Zagrejte rernu na 200°C. Obložite kalup testom i izbockajte vljuškom dno tarta. Pecite testo 15 minuta i zatim ostavite u modli da se ohladi.
Na pari, u šerpici ugrejte kokosovo mleko pa dodajte čokoladu. Ostavite da se čokolada rastopi.
Dok se čokolada topi, sipajte nekoliko kašika putera od kikirikija u kesicu i dobro zatvorite. Spustite u vruću vodu da postane tečan.
Ostatkom putera od kikirikija premažite dno tarta u debljem sloju. Preko sipajte otopljenu čokoladu dok je ona još topla. Zatim odmah ukrasite površinu puterom od kikrikija koji ste otopili u kesici. Odsecite ćošak kesice tako da dobijete malu rupicu i istisnite kikriki puter na površinu čokoladne kreme. Napravite unakrsne linije i onda uz pomoć čačkalice povlačite linije po površini da se kikiriki puter razmaže u željene oblike.
Tart ohladite u frižideru 3-4 sata pre služenja.