Čorba od bundeve

Sastojci: 

400g očišćene i oljuštene hokaido bundeve
1/2 glavica luka
2 čena belog luka
500ml povrtne ili neke druge supe
1/4 kašičice tucane paprike
prstohvat himalajske soli
prstohvat bibera
1 kašika maslinovog ulja za prženje
4 kašike sojine pavlake za kuvanje
voda (za korigovanje gustine čorbe)
Granum devičansko bundevino ulje

Priprema: 

Bundevu isecite na kockice približno iste veličine. Luk isecite na režnjeve, a beli luk sitno iseckajte. 
Na srednje jakoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Pržite bundevu oko 5-6 minuta, dok se blago ne zarumeni. Dodajte crni i beli luk i tucanu papriku, pržite 5-6 minuta, uz povremeno mešanje. Nalijte povrtnom supom, poklopite i ostavite da se kuva dok bundeva u potpunosti ne omekša. Kada je bundeva mekana, sklonite sa šporeta i izmiksajte sve štapnim mikserom. Vratite na ringlu i korigujte gustinu vodom. Izmešajte i kuvajte još 3-4 minute. 

Ukrasite pre služenja sojinom pavlakom za kuvanje i dodajte bundevino ulje. Služite toplo.

Povezani proizvodi

Devičansko budevino ulje

Devičansko budevino ulje
250ml

DEVIČANSKO BUNDEVINO ULJE

devičansko, nerafinisano

Bundeva (Cucurbita pepo) stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca. U Meksiku i Južnoj Americi, bundeva i bundevine semenke su korišćeni u ishrani i u lekovite svrhe još u doba Asteka. Seme bundeve se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i u obliku ulja.

969,00 RSD
Kikiriki puter
Kikiriki puter

Kikiriki puter
250g, 700g

KIKIRIKI PUTER

275,00 RSD
242,00 RSD