Energetske pločice sa puterom od susama

Sastojci: 

(za 8 pločica)

100g mešavine suvog grožđa i suvih brusnica
100g pečenih badema
50g pečenog susama
50g pečenog suncokreta
50g oraha
2 kašike Granum čia semenki
2 kašike semenki konoplji
60ml meda/javorovog sirupa
60ml Granum putera od susama
2 kašike Granum kokosovog ulja 

 

Priprema: 

Suvo grožđe i brusnice potopite u vodu na 15 minuta pa ocedite.

Bademe, susam, suncokret, orahe, suvo grožđe i brusnice usitnite u seckalici pa prebacite u veću činiju. Dodajte med, čia semenke, semenke konoplje, puter od susama i kokosovo ulje. Sve dobro izgnječite.

Manju tepsiju obložite papirom za pečenje. Utapkajte smesu ravnomerno da bude 3 cm debljine. Ostavite u frižideru nekoliko sati.

Kada se smesa skroz stegnula isecite je na pločice željene veličine.

Čuvajte u frižideru.

Povezani proizvodi

Čija seme

Čija seme
250g

Čija seme je bilo sastavni deo ishrane drevnih Maja i Asteka, a koristili su ga i u medicinske svrhe. Čija je odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala (posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata. Organizmu daje potrebnu energiju, što ga čini idealnom namirnicom za sportiste.

256,00 RSD
Susamov puter

Susamov puter
170g, 470g

SUSAMOV PUTER

Dobijen mlevenjem pečenih semenki susama, susamov puter je značajan biljni izvor kalcijuma i kao takav važan za one koji izbegavaju mlečne proizvode. Pored nezasićenih masnih kiselina omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, bogat je izvor vitamina B1, a od minerala kalcijumom, gvožđem, manganom i bakrom.

258,00 RSD
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje
170ml, 450ml

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena ili ploda. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega masne kiseline kojima seme ili plod prirodno obiluje.
 
Zašto nerafinisano?
339,00 RSD