Humus od leblebije

Sastojci: 

400g kuvane leblebije
70g Granum susamovog putera
1 čen belog luka
2-3 kašike limunovog soka
2/3 kašičice soli
60ml veoma hladne vode
1-2 kašike tostiranog susama (proizvoljno)
Granum susamovo ulje za služenje

 

Priprema: 

Skuvanu leblebiju ubacite u blender i blendirajte dok se zrna sasvim ne pretvore u pastu. 
Dodajte tahini, iseckan čen belog luka, so, limunov sok i ledenu vodu - nemojte čitavu količinu vode usuti odjednom. 
Blendajte i proverite da li je humus po vašem ukusu - ako je potrebno dodajte još soli, limunovog soka ili tahinija. 
Pre služenja pospite malo Granum susamovog svetlog ulja.

Povezani proizvodi

Susamovo svetlo ulje

Susamovo svetlo ulje
250ml

SUSAMOVO SVETLO ULJE

hladno presovano, nerafinisano

682,00 RSD
Susamov puter

Susamov puter
170g, 470g

SUSAMOV PUTER

Dobijen mlevenjem pečenih semenki susama, susamov puter je značajan biljni izvor kalcijuma i kao takav važan za one koji izbegavaju mlečne proizvode. Pored nezasićenih masnih kiselina omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, bogat je izvor vitamina B1, a od minerala kalcijumom, gvožđem, manganom i bakrom.

281,00 RSD