Keksići sa limunom, kokosom i konopljinim proteinom

Sastojci: 

50g Granum kokosovog proteina
110g speltinog brašna
100g kokosovog ulja, omekšanog na sobnoj temperaturi
50g kokosovog šećera
do 3 kašike ceđenog limunovog soka
prstohvat soli
semenke konoplje

Priprema: 

U činiji pomešajte brašno, kokosov protein i so. Dodajte kokosovo ulje i viljuškom pritiskajte tako da se brašno poveže sa puterom i da se stvore grumuljice. Polako dodavajte jednu po jednu kašiku limunovog soka. Nemojte da vas brine ako je testo sipkavo, dodajte još limunovog soka samo ako ne možete da formirate kuglu od testa. Kako pritiskate testo rukama, tako bi trebalo da se povezuje.

Pospite brašnom radnu površinu. Razvaljajte testo na debljinu 0.5 cm. Kružnom modlicom prečnika 7-8 cm isecite krugove. Nožem ih pažljivo odvojite od podloge i prebacite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite 15 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite u tepsiji da se u potpunosti ohlade.

2 kašike konopljinog proteina razmutite sa malo javorovog sirupa. Treba da dobijete gustu, ali tečnu masu. Umočite polovinu keksa u tu smešu i prebacite na papir za pečenje. Pospite semenkama konoplje i ostavite da se stegne.

Čuvajte u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.

Povezani proizvodi

Kokosov protein

Kokosov protein
200g

Granum kokosov protein (sa preko 20% proteina) dobija se mlevenjem kokosove pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz kokosovog brašna, tehnoliškim postupkom bez korišćanja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.  

188,00 RSD