Pesto od patlidžana i devičanskog bundevinog ulja

Sastojci: 

2 patlidžana
jedan čen belog luka
peršun
bosiljak 
1 kašika Granum devičanoskog budevinog ulja
so himalajska

 

Priprema: 

Patlidžane prerežite po dužini, posolite i ostavite da odstoje 1h (da bi pustili vodu i gorčinu).
Potom ih operite i stavite u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite ih 10-tak minuta na 200 stepeni.

Kada se prohlade izvadite srednji deo patlidžana i izblendirajte ga sa belim lukom, peršunom, bosiljkom.
Na kraju dodajte bundevino ulje i so.

Poslužite uz domaći raženi hleb i rukolu, posuto semenkama od bundeve.

Povezani proizvodi

Devičansko budevino ulje

Devičansko budevino ulje
250ml

DEVIČANSKO BUNDEVINO ULJE

devičansko, nerafinisano

Bundeva (Cucurbita pepo) stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca. U Meksiku i Južnoj Americi, bundeva i bundevine semenke su korišćeni u ishrani i u lekovite svrhe još u doba Asteka. Seme bundeve se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i u obliku ulja.

969,00 RSD