Pileći ražnjići sa prelivom od susamovog putera

Sastojci: 

Marinada:
200ml jogurta
1 kašičica origana
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice mlevene paprike
1 kašičica pirea od paradajza
2 čena belog luka, samlevena
1 kašičica Granum sirćeta od nara
1 kašičica meda

Preliv od putera od susama:
3 kašike Granum putera od susama
1 kašika limunovog soka
1 glavica belog luka (samlevena)
1/4 kašičice mlevene paprike
4 kašike vode (možda ćete morati dodati još)

Salata:
Granum ulje od konoplje
2 kašike semenki konoplje
zelena salata
mladi luk
limun

Priprema: 

U činiji pomešajte sve sastojke za marinadu i marinirajte ražnjiće preko noći ili barem 5 sati.
Rernu uključite na 200°C.
Tepsiju obložite papirom i na nih prebacite ražnjiće. Na svaki ražnjić pospite malo ulja i pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta. Pojačajte temperaturu na 220°C i pecite još 5-6 minuta dok se ne zarumene.

U činijici izmešajte susamov puter, limunov sok, beli luk i vodu. Mešajte dok ne dobijete konzistenciju meda. Po potrebi dodajte vode. Posolite po ukusu.

Salatu začinite po ukusu.

Ražnjiće poslužite čim su ispečeni uz salatu i preliv od putera od susama.

Povezani proizvodi

Balzamiko sirće od nara

Balzamiko sirće od nara
250ml

Zašto organsko?

Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene BEZ hemijskih preparata i veštačkog đubriva na površinama gde NEMA zagađivača vazduha.

291,00 RSD
Susamov puter

Susamov puter
170g, 470g

SUSAMOV PUTER

Dobijen mlevenjem pečenih semenki susama, susamov puter je značajan biljni izvor kalcijuma i kao takav važan za one koji izbegavaju mlečne proizvode. Pored nezasićenih masnih kiselina omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, bogat je izvor vitamina B1, a od minerala kalcijumom, gvožđem, manganom i bakrom.

281,00 RSD