Rolnice sa Naturelom

Sastojci: 
Priprema: 

Izmešajte brašna.
Kvasac rastopite sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti par minuta da proradi. Dodajte kokosovo ulje, umućeno jaje, so i polako dodavajte brašno tako da testo bude meko, blago lepljivo. Mesite oko 10 minuta ručno ili 6 minuta mikserom sa nastavkom za testo. Iako je testo vlažno, nemojte dodavati više brašna nego što je navedeno u receptu. Kako budete mesili, tako će testo postajati lakše za rukovanje. Kada se dobije glatko testo ostavite ga u posudi, na sobnoj temperaturi sat i po vremena tj. dok se testo ne uveća za duplo. Posudu prekrijte krpom ili prozirnom folijom.

Pospite brašnom radnu površinu i naraslo testo oklagijom razvijte u pravouganik debljine pola cm. Testo premažite Naturelom skroz do ivica. Urolajte po dužoj stranici. Valjak isecite na delove debljine 2,5 cm.

Poređajte u tepsiju na koji ste stavili papir za pečenje tako da ostavite dovoljno mesta između kako se ne bi dodirivali. Prekrijte krpom i ostavite sat vremena da naraste. Ili ga prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Kada budete hteli da pečete (ujutro ili sledeći dan) izvadite da se ugreje na sobnoj temperaturi oko sat vremena pa tek onda pecite.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite na 25 minuta, dok se ne zarumene.
Vruće rolnice premažite kokosovim uljem i poslužite.

Povezani proizvodi

Naturela sa rogačem i agava šećerom

Naturela sa rogačem i agava šećerom
170g, 470g

NATURELA  SA ROGAČEM I AGAVA ŠEĆEROM

281,00 RSD
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje
170ml, 450ml

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena ili ploda. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega masne kiseline kojima seme ili plod prirodno obiluje.
 
Zašto nerafinisano?
397,00 RSD