
- 25g svežeg kvasca
- ¾ šolje toplog bademovog mleka
- 115g Granum kokosovog ulja (omekšalo na sobnoj temperaturi)
- 230g speltinog brašna
- 150g brašna (T500)
- 75g šećera od šećerne trske
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 teglica Granum naturele
- Granum kokosovo ulje za premazivanje rolnica
Izmešajte brašna.
Kvasac rastopite sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti par minuta da proradi. Dodajte kokosovo ulje, umućeno jaje, so i polako dodavajte brašno tako da testo bude meko, blago lepljivo. Mesite oko 10 minuta ručno ili 6 minuta mikserom sa nastavkom za testo. Iako je testo vlažno, nemojte dodavati više brašna nego što je navedeno u receptu. Kako budete mesili, tako će testo postajati lakše za rukovanje. Kada se dobije glatko testo ostavite ga u posudi, na sobnoj temperaturi sat i po vremena tj. dok se testo ne uveća za duplo. Posudu prekrijte krpom ili prozirnom folijom.
Pospite brašnom radnu površinu i naraslo testo oklagijom razvijte u pravouganik debljine pola cm. Testo premažite Naturelom skroz do ivica. Urolajte po dužoj stranici. Valjak isecite na delove debljine 2,5 cm.
Poređajte u tepsiju na koji ste stavili papir za pečenje tako da ostavite dovoljno mesta između kako se ne bi dodirivali. Prekrijte krpom i ostavite sat vremena da naraste. Ili ga prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Kada budete hteli da pečete (ujutro ili sledeći dan) izvadite da se ugreje na sobnoj temperaturi oko sat vremena pa tek onda pecite.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite na 25 minuta, dok se ne zarumene.
Vruće rolnice premažite kokosovim uljem i poslužite.