Rolnice sa Naturelom

Sastojci: 
Priprema: 

Izmešajte brašna.
Kvasac rastopite sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti par minuta da proradi. Dodajte kokosovo ulje, umućeno jaje, so i polako dodavajte brašno tako da testo bude meko, blago lepljivo. Mesite oko 10 minuta ručno ili 6 minuta mikserom sa nastavkom za testo. Iako je testo vlažno, nemojte dodavati više brašna nego što je navedeno u receptu. Kako budete mesili, tako će testo postajati lakše za rukovanje. Kada se dobije glatko testo ostavite ga u posudi, na sobnoj temperaturi sat i po vremena tj. dok se testo ne uveća za duplo. Posudu prekrijte krpom ili prozirnom folijom.

Pospite brašnom radnu površinu i naraslo testo oklagijom razvijte u pravouganik debljine pola cm. Testo premažite Naturelom skroz do ivica. Urolajte po dužoj stranici. Valjak isecite na delove debljine 2,5 cm.

Poređajte u tepsiju na koji ste stavili papir za pečenje tako da ostavite dovoljno mesta između kako se ne bi dodirivali. Prekrijte krpom i ostavite sat vremena da naraste. Ili ga prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Kada budete hteli da pečete (ujutro ili sledeći dan) izvadite da se ugreje na sobnoj temperaturi oko sat vremena pa tek onda pecite.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite na 25 minuta, dok se ne zarumene.
Vruće rolnice premažite kokosovim uljem i poslužite.

Povezani proizvodi

Naturela sa rogačem i medom

Naturela sa rogačem i medom
250g, 700g

NATURELA  SA ROGAČEM I MEDOM

276,00 RSD
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje
220ml, 600ml

KOKOSOVO ULJE

hladno presovano, nerafinisano

Kokosova palma (Cocos nucifera) drvenasta je biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovu na obalama i otocima Tihog i Indijskog okeana. Neobičan plod kokosove palme, poreklom iz Malajskog arhipelaga, se od davnina koristio u ljudskoj ishrani, kao brašno, mleko i ulje kokosovog oraha.

388,00 RSD