Shakshuka

Sastojci: 
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5 paradajza
  • 3 jaja
  • 1 kašika Granum susamovog svetlog ulja
  • 1 kašika maslinovog ulja za pecenje
  • ½ kašikica ljute paprike
  • ½ kašikica soli
  • bibera i začina po želji
Priprema: 

Sitno iseckati paradajz, beli i crveni luk. U zagrejan, duboki tiganj dodati maslinovo ulje. U tiganj prvo ubaciti beli i crveni luk, pa ih kratko dinstati. Dodati i iseckani paradajz. Paradajz kuvati na na srednjoj temperaturi oko 10-15minuta, te dodati začine (sol, biber, ljutu papriku). Ostaviti sos da se krčka još oko 10-ak minuta, dok ne počne da dobija gušću teksturu. Kada smo zadovoljni sosom, u tiganj dodamo tri jajeta, poklopimo i ostavimo da se krčka još 3 minuta. Pre služenja, začiniti sa malo Granum susamovog svetlog ulja.

Povezani proizvodi

Susamovo svetlo ulje

Susamovo svetlo ulje
250ml

SUSAMOVO SVETLO ULJE

hladno presovano, nerafinisano

430,00 RSD